Tutki Raamattua

18.04.2020

Tälle sivulle olen koonnut muutamia raamatuntutkimisohjelmia ja sanakirjoja. Ohjelmat ovat helppokäyttöisiä ja niiden avulla saa helposti ja nopeasti syventävää tietoa Raamatun alkukielistä.

Linkki ohjautuu e-sword.net -sivustolle, josta voi ladata ilmaiseksi tietokoneelle englanninkielisen e-Sword -nimisen raamatuntukimisohjelman. Ohjelmassa on oletusasetuksena King James Version -raamatunkäännös ja Strong's Hebrew and Greek Dictionaries -sanakirja. Ohjelmaan voi ladata "download" -valikosta lisää kymmeniä erikielisiä raamatunkäännöksiä, kommentaareja, sanakirjoja, hartauskirjoja, hakuteoksia ja grafiikoita.

Linkki ohjautuu kristillisen kirjakaupan nettimyymälään, josta voi ostaa DigiRaamattu Pro paketin, joka sisältää seuraavat osat:

1. DigiRaamattu: yli 100 teosta, ml. raamatunkäännöksiä (mm. suomalaisia, pohjoismaisia, englanninkielisiä ja alkukielisiä), kommentaareja, kirkkohistoriaa, hartauskirjallisuutta, opetusta ja raamatunlukuoppaita. DigiRaamatun avulla voit vertailla eri käännöksiä kätevästi, kopioida tekstiä edistyneillä kopiointityökaluilla ja etsiä tehokkailla hakutoiminnoilla haluamiasi raamatunpaikkoja. Lisäksi voit kuunnella raamatuntekstejä puhuttuna pakettiin kuuluvalla MikroPuhe-puhesynteesillä. DigiRaamattu on suomenkielinen raamattuohjelma, joka ymmärtää muista ja muunkielisistä raamattuohjelmista poiketen myös ääkköset ja suomenkielen sijamuodot.

2. Digi-IRT: Iso Raamatun Tietosanakirjan (IRT) sähköinen versio. Se sisältää artikkeleita, Raamatun hakusanojen selitykset sekä niihin liittyviä havainnollistavia taulukoita, kaavioita ja luetteloita.

3. DigiNovum avaa Raamatun alkukielistä maailmaa nykyajan välineillä. Se sisältää UT:n kreikka-suomi interlineaarisen käännöksen, kreikka-suomi sanakirjan, jae jakeelta etenevän kommentaarin ja erityisartikkelit. Se on koottu sadoista tunnetuista selitysteoksista.

4. DigiRaamattu 3D on huikea virtuaalimatka Raamattuun. Liiku ja tutki ilmestysmajaa, Salomon temppeliä, Jerusalemin toista temppeliä tai kävele raamatunaikaisessa Jerusalemissa. Mukana mm. Liitonarkki, menora, näkyleipäpöydät, suitsutusalttari, uhrialttarit ja pesualtaat.

5. DigiSanakirja on Aapeli Saarisalon kirjoittaman suositun Raamatun Sanakirjan sähköinen versio. Mukana on lähes 2300 Raamatun maailmaan liittyvää sanaa selityksineen.

6. DigiTietosanasto on professori Heikki Palvan kirjoittama teos, joka valottaa yli 1100 Raamatun keskeisintä sanaa ja vierasta nimeä.

7. Kronologinen Raamattu on aikajärjestyksessä etenevä Raamattu. Voit lukea Raamatun siinä järjestyksessä kuin asiat ovat tapahtuneet. Kronologisessa Raamatussa lukija saa paremman yleiskuvan tapahtumien kulusta. On esimerkiksi mielenkiintoista lukea psalmeja niiden tapahtumien keskellä, jolloin niiden uskotaan kirjoitetun. Vastaavasti Uudessa testamentissa neljän evankeliumin tapahtumat on kiinnostavaa nähdä aikajärjestyksessä. Kronologinen Raamattu on lisäksi järjestetty siten, että sen avulla pystyt kätevästi lukemaan Uuden tai Vanhan Testamentin tai vaikka Raamatun kokonaisuudessaan läpi vuoden aikana.

8. Kronologisen Raamatun UT selitys avaa UT:n tapahtumien ja kirjoitusten taustoja ja merkityksiä. Näin lukijalle tulee selkeä ja ymmärrettävä kokonaiskuva.

9. Kronologisen Raamatun VT selitys avaa Vanhan Testamentin kronologiaa. Yli 500 sivuinen teos.

10. Vuoden lisenssi RAAMATTU365.FI pilvipalveluun, jota voit käyttää sekä tietokoneella että kännykällä. Sovellukset ovat ladattavissa sovelluskaupoista sekä Androidille että Applen IOS:lle. Sovellukset voidaan asentaa myös työpöytäversioon Windowsille, Macille ja Linuxille. Asennuksen jälkeen saat laajemman valikoiman käännöksiä käyttöösi, kun kirjoitat sovellukseen RAAMATTU365.FI -tunnuksesi.

Linkistä aukeaa finbible.fi -sivuston kautta PDF-tiedosto, jossa on Juuso Hedbergin kreikka-suomi Uuden Testamentin sanakirja.